Banner

Backgammon spelregels
De meeste mensen kennen het backgammon spel niet. Als je het spel voor het eerst ziet is het vaak moeilijk te begrijpen. Om het makkelijker te maken voor jou zullen we hieronder verschillende spelregels opstellen zodat je het spel beter zult gaan begrijpen.

Het backgammon spel is een spel dat je vaak terug ziet in luxere online casino sites. Het is een spel met een gebruiksaanwijzing maar met de juiste strategie kun je je tegenstander verslaan.

Het spel begint op een bord met 15 fiches, die ook wel mannen worden genoemd. Het spelbord stelt een strijd veld voor waarop de verschillende mannen strijden voor de overwinning en zo snel mogelijk naar hun eigen thuis honk moeten zien te komen.

Het spel wordt gespeeld door twee personen die ieder een eigen kleur fiches hebben. Zo heb je partij-zwart en partij-wit.

Tevens zijn er twee dobbelstenen in het spel. Degene die het hoogst aantal ogen gooit mag beginnen. Je begint aan de linkerkant en je moet zo snel mogelijk naar de rechterkant zien te komen. Gooi de dobbelstenen op en verplaats de stenen van je eigen kleur. Zorg dat je zo snel mogelijk al je eigen stenen op je eigen thuis veld hebt geplaatst en je wint het spel. Vindt de juiste tactieken en zorg ervoor dat je vaker dubbel gooit.

Indien je met alle twee de dobbelstenen hetzelfde aantal ogen gooit, zul je het dubbele aantal plaatsen mogen zetten. Indien je de juiste tactiek zult gebruiken zul je extra punten winnen. Wij wensen je veel plezier bij het spelen van het spel!